Hírlevél

Delfinterápia

Delfinterápia bemutatása

A terápiát képzett tenger-biológus pszichológusok vezetik. A mentálisan vagy fizikailag fogyatékos gyermekek segítségükkel új utakra lelnek az egészséghez.

A cél, hogy speciálisan kifejlesztett technikák alkalmazásával érjük el a kontaktust a terápiás célra kiképzett delfinekkel. Az orvosok és a delfintréner felügyelete alatt a delfin megérti, hogy a pácienssel érintkezésbe kell lépnie. Ez olyan lehetőségeket nyit meg, amit orvos vagy gyógyszer nem képes elérni. A terápia célja, hogy a delfin megérezze a nem megfelelő módon működő szervek rezgéseit miközben szonárjával „letapogatja” az emberi testet (ezt kutatások támasztják alá). Majd további cél, hogy a szonárhullámok hatására a gerincvelő és az agy rezgése megváltozzon, olyan kémiai anyagok szabaduljanak fel, melyek az idegrendszer egészét stimulálják. Így a delfinnel történő érintkezés hatására csökken a stressz, a félelem és a feszültség. Az ember feltöltődik pozitív energiákkal, és megszabadul a negatív érzelmektől.

 

Számos betegség és állapot kezelhető és javítható a delfinterápia segítségével.
A delfinterápiával kivételes eredményeket értek el a pszichoszomatikus betegségek és a poszttraumás állapotok kezelésében.


Figyelemreméltó eredményeket értek el a különböző, meghatározhatatlan eredetű magatartás -és kommunikációs zavarok, az autizmus kezelésében, de eredményesen alkalmazzák halmozottan sérült gyermekeknél, cp-s, Down- szindrómás pácienseknél is. Ilyenkor a delfinekkel való találkozás élménye jelentős lökést adhat a páciens fejlődésében. A gyermekek sokkal nyitottabbak és motiváltabbak lesznek, a személyes és külvilággal való kapcsolatukban, ill. mozgásos feladatok végrehajtásának tekintetében is. A központok általában részletes leírást és szakvéleményt adnak a terápia eredményeiről, melyet a további fejlesztésben is eredményesen tudnak használni a hazai szakemberek.

Jelenleg ez a szolgáltatásunk nem elérhető

Honlap készítés