Hírlevél

Az alapítványról

Delfinekkel az Autistákért (DEA) Alapítvány

Hisszük, hogy mint minden ember, az autizmussal élő személy is nagyon különleges és értékes személye társadalmunknak, világunknak.

 A Delfinekkel Együtt az Autistákért (DEA) Alapítvány ezért szeretné elősegíteni olyan terápiás ismeretek magyarországi elterjedését, amely lehetővé teszi az autizmussal élők és családjuk számára, hogy megtalálják a legmegfelelőbb ellátást, hozzájárulva így az autistával (néha autistákkal - érts. egy családon belül több autista gyermek) élő család életminőségének javulásához. 

Mindig bővülő együttműködő partnereink, szervezeteink segítségével folyamatosan színesítjük a terápiák palettáját.

Helyi és országos pályázatokkal szintén szeretnénk a szülők anyagi terheit enyhíteni a lelki teher enyhítésén túl.

 

Mivel a delfinterápia lehetőségei nagyon költségesnek bizonyultak, ezért próbáljuk kihasználni a kisebb költséggel járó terápiás lehetőségeket is.

Ilyenek voltak a lovas- ill. a kutyaterápia is.

 

A Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok  És Oktatási Alapítvány munkatársa Gaál Györgyi tartott kutyaterápiás foglalkozásokat a RAK-ban Százhalombattán heti rendszerességgel. Segítőtársai voltak: Silver és Fox nevű terápiás kutyák.

A gyógypedagógiai foglalkozásokon elsősorban az értelmi és érzelmi fejlődésre fókuszáltunk. A kutya segít felkelteni a gyerek figyelmét, és láthatóan óriási motivációt ad a feladatok elvégzéséhez. Egyes gyerekek nyitottabbá és együttműködőbbé váltak a kutyák hatására.

Terápiánk felmérésünk eredménye alapján hatásosnak bizonyult.

A felmérés eredményei megtekinthetőek terepautánknál.

 

Ahogyan szinte minden évben, a 2010-es évben is ajándékoztunk könyveket, élelmiszereket, belépőket autista gyermekek számára. Két gyermek cranio-terápiás fejlesztésen is részt vehetett. Azonban a 2010-es év két kiemelkedő eseménysorozata a karate-foglalkozások és a bábterápia volt, mely heti rendszerességgel valósult meg 6 hónapon keresztül 3-6 fős csoportokban a helyi önkormányzat támogatásával.

 

 

 

Honlap készítés